Samsung Logo

Patent: efter att Huawei angripit Samsung attackerar Samsung Huawei

I maj förra året tog Huawei Samsung till domstol och beslutade att dess rival använde sina egna patent, särskilt i 4G. Två månader senare bestämde Samsung sig för att svara och starta sin egen attack genom att stämma Huawei igen för patent.

Samsung-logotyp

Samsung anklagar Huawei för att ha brutit mot 6 av sina patent över mobil bildteknik och datalagring. “Trots våra ansträngningar att lösa problemet i vänskap är det tyvärr nödvändigt att vidta rättsliga åtgärder för att försvara vår immateriella egendom”, sa den koreanska tillverkaren. Rättegången lämnades in i Kina, medan Huaweis maj förra året gick till amerikanska domstolar.

Huawei bad inte om ekonomisk ersättning i sitt klagomål, men var intresserad av avtal så att var och en kunde använda varandras patent. Enligt en analytiker som intervjuats av Reuters söker Samsung inte pengar, men de vet väl att det här är gratis reklam.

I flera år har Apple och Samsung kämpat mot patenter. Enligt analytikern har denna juridiska kamp, ​​som är mycket exponerad i media, gjort det möjligt för Samsung att få bra publicitet och göra mer om det.