Pepper b8ta

Pepper-roboten gör sin (blygsamma) debut i USA

Roboten Peppar är normalt endast tillgänglig för försäljning (officiellt) i två länder: Taiwan och Japan; det finns verkligen några vita robotar i Frankrike (särskilt vid SNCF och Carrefour) men det här är mer som informella projekt och hur som helst utanför de klassiska kommersiella kretsarna. De Förenta staterna väntar också på Pepper, och för första gången kommer roboten från SoftBank att vara synlig i detta land genom den högteknologiska återförsäljaren b8ta, baserat på Palo Alto.

Peppar b8ta

Roboten kommer att “användas” i butiken b8ta under en vecka, från och med den 11 augusti, och kommer främst att tjäna att ta emot kunder och ge lite information om varumärkets produkter. Under samma vecka kommer SoftBank att erbjuda träningspass till amerikanska utvecklare för att ordentligt förbereda marken för den kommersiella utgåvan av Pepper i USA, som ska äga rum under 2017.

När det gäller Frankrike väntar vi, vi väntar … Och att säga att Pepper ursprungligen skapades av Aldebaran Robotics, ett franskt företag …