PicoTorrent

PicoTorrent Review: ett alternativ till uTorrent för att ladda ner snabbare

Du kan säga att båda klienterna för torrentfiler är de alternativ som de flesta föredrar, men som vi säger är de inte de enda. Vi måste komma ihåg att dessa typer av filer har funnits bland oss ​​i många år, så det finns många utvecklare som har angett samma.

En lätt och enkel öppen källkod torrentklient

Det är därför vi i dessa ögonblick kommer att prata om ett förslag av denna typ som heter PicoTorrent. Egentligen är det ett annat alternativ för torrent och P2P-nätverk som kännetecknas av sin enkelhet och de få resurser den förbrukar. Det är värt att nämna att du kan prova det från den här länken, och vi hänvisar till ett gratis program med öppen källkod.

Så, även om det är vanligt för torrentklient gränssnitt för att verka ganska rent, i det här fallet är det ännu mer. Detta beror till stor del på bristen på det vanliga verktygsfältet som vi vanligtvis hittar i nästan alla program. För att börja använda applikationen kan vi alltså lägga till nya torrenter genom att helt enkelt dra och släppa dem i gränssnitt av detta program. Vi kan också göra det från Arkiv-menyn eller genom att klistra in motsvarande torrentlänk.

PicoTorrent

Innan vi kommer hit hittar vi ett litet informativt fönster där vi ser dess storlek och innehåll . Efter detta, som vanligt i dessa fall, namnet på fil visas på skärmen, liksom procentandelen av nedladdningsprocessen, dess tillgänglighet eller återstående tid, bland andra data. Som vi ser är detta det vanliga beteendet hos de flesta torrentklienter som vi har använt genom åren.

Få anpassningsalternativ i PicoTorrent

Men som vi nämnde tidigare, om något skiljer detta program, är det dess enkelhet. Det är därför vi ser några alternativ i menyn Visa / Inställningar. Vanligtvis innehåller program av denna typ en hel del anpassningsbara funktioner, varav många är något komplexa. Tvärtom i PicoTorrent allt är mycket lättare och intuitivt.

I sin konfigurationssektion hittar vi faktiskt bara fyra sektioner där vi kan ändra språk gränssnittet eller låta programmet börja med Windows . På samma sätt kan vi ställa in nedladdnings- eller uppladdningsgränser eller ange vilken port vi vill använda. Således, som vi ser, har vi de mest grundläggande och vanliga funktionerna för denna typ av program, utan ytterligare komplikationer.

PicoTorrent-konfiguration

Dessutom kommer en rullgardinsmeny att visas från programgränssnittet när du klickar på någon torrent vi har att göra med. Från detta kommer vi också att ha möjlighet att pausa nedladdningen, tilldela en prioritet , kö den eller radera den. På samma sätt har vi direkt tillgång till mapp där de nedladdade filerna sparas eller för att kopiera hash information.

Därför är PicoTorrent ett bra alternativ för dem som arbetar regelbundet med torrentfiler men inte vill bli komplicerade med komplexa funktioner. Dessutom sparar vi rykten om säkerhet och integritet som ibland har omringat andra program av denna typ som uTorrent.