Pinterest

Pinterest köper appen Instapaper

Instapaper-appen har fått en ny ägare: Pinterest. Webbplatsen som blandar delning av foton och innehåll anger inte på sin blogg vad transaktionsbeloppet var, men kommunicerar detaljer om framtiden.

Pinterest

Instapaper kommer alltid att finnas tillgängligt, oavsett om det är på iOS, Android, Kindle-surfplattor eller på nätet. Som en påminnelse låter den här applikationen dig lägga artiklar åt sidan för att hitta dem senare på samma plats. Man kan föreställa sig upptäckten av en artikel under dagen, men det är inte möjligt att läsa den direkt eftersom tiden är avgörande. Med Instapaper läggs det åt sidan och kan till exempel läsas på kvällen.

Instapaper kommer därför alltid att finnas, men Pinterest kommer också att integrera tekniken på sin egen webbplats för att bjuda in sina användare att avsätta artiklar. Sökfunktionen kommer också att integreras. Det finns bara en ånger med detta förvärv: tillbakadragandet av Instaparser. Detta verktyg fungerar inte längre från och med den 1 november.

För information skapades Instapaper av utvecklaren Marco Arment 2008. 2013 förvärvades tjänsten av Betaworks. Idag har Pinterest gjort det till en fastighet för ett okänt belopp.