playstation-4-lecteur-multimedia-360-degres

PlayStation 4: Media Player stöder 360-graders videor och foton och FLAC

Sony erbjuder en uppdatering av sin Multimedia Player på PlayStation 4 som går till version 2.50 idag. Denna tillgänglighet den 13 oktober är inte trivial, den gör det möjligt att ansluta till PlayStation VR, virtual reality-headsetet från Sony som fungerar med en PlayStation 4 och släpps idag.

playstation-4-multimedia-spelare-360 grader

Exempel på en ekvivalangulär video som visas 360 grader med PlayStation VR.

Version 2.50 erbjuder stöd för 360 graders videor och foton. Om din PlayStation VR är ansluten till din PlayStation 4, aktiverar du VR-läge från Media Player-alternativmenyn. Välj sedan det 360-gradersinnehåll du vill titta på från din server eller ett USB-minne så kan du njuta av det genom din utrustning. Videoformaten som stöds i 360 grader är: MKV, AVI, MP4, MPEG2 PS, MPEG2 TS och AVCHD. Sidofoton hittar vi: JPEG, BMP och PNG.

Uppdateringen innehåller också FLAC-stöd. Sony specificerar att en konverterare också kommer att föreslås för att möjliggöra en uppgradering till en högre ljudkvalitet än en CD från icke-FLAC-format till högkvalitetsformat. För att göra detta använder Sony sin DSEE HX-teknik.

Multimedia Player version 2.50 kommer att finnas tillgänglig idag på PlayStation Store. Som en påminnelse erbjuds Multimedia Player gratis.