PSVR 10 600x400

Playstation VR säljs idag: all information, de första spelen osv …

Det är idag som Playstation VR är – äntligen – tillgänglig för försäljning i Frankrike (och i resten av världen). För 399 euro (på Amazon-webbplatsen), så att du kan lämna med det första riktigt vanliga VR-headsetet, om bara för det ganska låga priset. Var medveten om att du måste ha en PS4 att njuta av det såväl som en Playstation-kamera (här på Amazon), så att huvudets rörelser tas med i beräkningen av systemet (kameran lokaliserar de blå dioderna på hjälmens kanter). Styrenheterna Playstation flytta rekommenderas också (och två kommer att krävas för vissa spel).

Låt oss komma ihåg egenskaperna hos Sonys hörlurar:

Skärm: OLED

Skärmstorlek: 5,7 tum

Upplösning: 1920 x RGB x 1080 (960 x RGB x 1080)

Uppdateringsfrekvens: 120Hz, 90Hz

Synfält: cirka 100 grader

Mikrofon: integrerad

Sensorer: accelerometer, gyroskop

Anslutning: HDMI, USB

Mått: 187 × 185 × 277 mm för headsetet, 143 × 36 × 143 mm för “processor” -lådan

Vikt: 590 gram

playstation_vr

PSVR: s stora styrka, förutom dess pris “mjukare” än systemen HTC Vive och Oculus, det är ett ganska omfattande spelbibliotek från lanseringen av headsetet, även om det egentligen bara finns 3 “riktiga” spel i partiet, det vill säga RIGS, Infinite Rez och Battlezone; de andra titlarna är antingen “sträckta” demos (som Batman Arkham VR) eller ultrakorta titlar (som Till Dawn: Rush of Blood), eller till och med tillägg till spel som redan släppts (som DriveClub VR).

PlayStation VR-världar

RIGS Mechanized Combat League

Battlezone

Oändlig mark

De första testerna och användarfeedbacken noterar hjälmens extrema komfort såväl som grafikens allmänna kvalitet (uppenbarligen mindre bra än på Vive, men nivån skulle egentligen inte vara skandalös). Å andra sidan Åksjuka (eller obehag som känns efter att ha använt ett VR-headset) skulle vara mycket närvarande på vissa titlar.

ps4-pro-1

PS4 Pro lovar HDR i alla spel och lite mer flytande: perfekt för PSVR därför

playstation-move-sharp-shooter-2n50

När det gäller PSVR: s nästan omedelbara framtid kan vi redan notera ankomsten av en ny Sony PS4 Pro-konsol den 10 november, en konsol lite kraftfullare än den nuvarande och som därför borde förbättra rendering av spel PSVR. Mer anekdotiskt, Sony planerar också att släppa en Move-kompatibel kontroller för FPS-typ PSVR-spel. Och så finns det naturligtvis spelen: PSVR borde ha ett spelbibliotek med mer än 60 titlar i slutet av året.