Nintendo NX

Pokémon Company-chef bekräftar att Nintendo NX är både en hemmakonsol och en handhållen

Kontrollerad och auktoriserad bekännelse eller monumental pellet? Tsunekazu Ishihara, chefen för Pokémon Company, bekräftas i kolumnerna i Wall Street Journal den djupt “hybrid” karaktären av Nintendo NX : ” NX ändrar föreställningar om vad som definierar en hemkonsol eller en bärbar konsol“. Det är klart!

Nintendo NX

Ett koncept för vad NX kan vara

Denna knappt slöjd (men knappast någonsin) bekräftelse är inte längre en överraskning: rykten om en hybridkonsol, som kan anslutas till en extern bildskärm samtidigt som den kan spelas i en mobil situation, har förökats de senaste månaderna utan att ens räkna patent som lämnats in av Nintendo avseende en konsol av denna typ.

VD för Pokémon Company ger till och med några indikationer på det framtida spelbiblioteket för denna konsol och specificerar att ett Pokémon-spel redan var planerat för supporten (och för den kommersiella lanseringen av NX?). Om valet av hybridkonsol inte längre är förvånande, Vi förblir dock lite mer tveksamma till Nintendos hårdvarustrategi, den japanska tillverkaren står inför ökningen av PS4 (PS4 Pro) och Xbox One (Scorpio). Vissa analytiker tvivlar redan på att NX kan vara lika kraftfull som en Xbox One, vilket lätt föreslår det enorma kraftgapet med en Skorpion (den senare tillkännages upp till 6 gånger mer kraftfull än den).