Pokémon Go: sexförbrytare berövade spel i New York

Pokémon Go: en spelare mördas under sin monsterjakt

Detta var tyvärr att frukta; medan i deras monster jakt parti, många spelare av Pokémon Go glömma att titta upp bortom sin smartphone. Dessa distraktioner har ofta minimala konsekvenser (som den här unga mannen som körde in i en stillastående polisbil och gick bort oskadad), men det kan också ta en mycket mer dramatisk vändning också. som vad som hände med Jerson Lopez De Leon, a guatemalan 18 år gammal.

lopez

Jerson Lopez var bara 18

Den unge mannen hängde tyst åt Pokémon Go med sin vän och kusin Daniel Moises Picen Sintuj (17), och alla absorberade i spelet insåg inte att han gick in i privat egendom. Tyvärr för honom verkar det som om fastigheten i fråga ägs av lokal mafia … som inte riktigt uppskattade närvaron av de två bråkmakarna på sin jord. De två spelarna befann sig alltså fångade i ett bakhåll och var full av kulor; Endast Daniel Moises kom äntligen ut.

Den här extrema historien bör naturligtvis påminna spelarna om att vara försiktiga. Pokémon-jakt kan ta några där de inte borde vara: vid foten av en klippa (redan två skadade på grund av det), vid mordplatsen osv … Det räcker ofta att titta omkring. för att mäta den omgivande situationen, men du måste fortfarande titta upp från din smartphone …