Pokémon Go: sexförbrytare berövade spel i New York

Pokémon Go: sexförbrytare berövade spel i New York

Om det finns en plats i världen där tecknen på “galenskap” Pokémon Go är särskilt synliga är det till New York (och närmare bestämt i Central Park). Guvernören för staten New York, Andrew Cuomo, vill inte riktigt att denna vurm ska degenerera och har därför tagit ledningen …genom att helt och hållet förbjuda spel till alla brottslingar eller tidigare sexöverträdare som är registrerade i hans stad. De 3000 berörda personerna och listade i filen missbrukare Sex kommer därför snart inte längre att kunna ladda ner och ännu mindre använda spelet, en stark åtgärd (och som skulle vara omöjlig att tillämpa i Frankrike med tanke på lagstiftningen) som kräver deltagande av Google och Apple (den senare måste blockera IP-adressen för de berörda individerna).

Pokemon-go-central-park-930x465

Pokémon Go-jägare i Central Park; vi märker omedelbart att det inte finns några barn (vi föreställer oss också att de står under övervakning av vuxna); Guvernör Andrew Cuomo viftade med en röd trasa med sitt svepande mått?

Under de senaste dagarna visar det sig att barn enligt uppgift sågs jaga Ratata nära eller i hemmet hos vissa före detta sexöverträdare, som inte kommer att underlätta att varna de offentliga myndigheterna. Kom ihåg att dessa mycket “amerikanska” åtgärder i princip fortfarande riktar sig till de allra flesta människor som redan har avtjänat sin straff, ofta fått psykologisk vård, och som, åtminstone i Frankrike, därför inte kunde vara en del av alla arkivering och ännu mindre drabbas av vedergällningsåtgärder som här liknar en dubbel straff. Andrew Cuomo bryr sig inte om dessa överväganden och säger rakt på sak att ” Prioritering är att skydda barnen i New York; När tekniken utvecklas måste vi se till att dessa framsteg inte öppnar nya möjligheter för farliga rovdjur att byta på andra offer“.

Det bör dock noteras att sedan lanseringen av spelet Pokémon Go har ingen nyhetsartikel relaterad till spelet direkt berör sexuella överträdare och barn Pokémon-jägare (å andra sidan är slarviga olyckor legion). Åtgärden verkar desto mer skämtsam här eftersom det är svårt att föreställa sig barn som jagar ensamma och ensamkommande i staden; dessutom är de allra flesta jägare på moppen i själva verket unga vuxna som ofta använder sina bilar för att ta sig runt Pokéstop till den andra…