tojinbo

Pokémon Go skulle ha en positiv effekt på japanska självmordskandidater

Mycket har sagts, analyserats och glansats över Pokémon Gooch sällan på det mest subtila sättet. I Frankrike tvekade inte en lysande författare och TV-spaltist att jämföra psykologierna med Pokémon till galen av gud av Daesh och du bör i allmänhet inte gå mycket långt i kommentarerna från ett forum som ägnas åt spelet Niantic för att hitta några nedsättande kommentarer. Men det som är mindre känt är att Pokémon Go också skulle ha några positiva effekter, till och med vitala, åtminstone åtminstone Japan.

Pokemon-go-central-park-930x465

Pokémon Go lyckas samla dussintals spelare i samma spelområde

Således den lilla kuststaden Sakai (Japan) har det olyckliga rykte att locka kandidater till självmord. anledningen är tyvärr mycket enkel: klipporna i Tojinbo alla närliggande fungerar som en riktig magnet för alla olyckliga människor som inte längre kan stå så långt att de kastar sig i tomrummet. På tio år har 150 personer begått självmord.

tojinbo

Klipporna i Tojinbo lockar självmordskandidater … och idag Pokémon-jägare

Men nu, sedan lanseringen av Pokémon Go, har antalet självmord minskat avsevärt i regionen. Och Yukio shige, en före detta polis som nu är chef för en anti-självmordsförening, anser att den främsta orsaken till detta återflöde verkligen är spelet Niantic, som driver dussintals ungdomar (och mindre unga) att gå mest avlägsen och öde … och som plötsligt blir mindre och mindre öde. När jägare går ut hela dygnet, självmordskandidater kommer allt mer sannolikt att befinna sig i sällskap med Pokémon-jägare, även på toppen av en klippa, vilket skulle ha effekten att hämma handling.

Yukio Shige är så övertygad om noggrannheten i sin analys att han önskar att Pokéstop kommer att föröka sig på isolerade platser. Och där skulle det verkligen vara för en bra sak …