Pokemon-Go

Pokémon Go: spelare som fuskar börjar förbjudas för livet

Pokémon Go är ett spel som kräver rörelse för att fånga Pokémon, besöka PokéStops eller gå till arenor. Men vissa spelare har bestämt sig för att fuska och kan flytta runt i spelet utan att flytta från det det faktiskt ligger. Det finns många metoder, den mest kända är att återställa en modifierad version av Pokémon Go för att ha flera verktyg tillgängliga för att flytta var som helst på kartan.

Pokémon-Go

Spelare som fuskar uppmanas att sluta så snart som möjligt, annars kommer deras konto att förbjudas för livet. Niantic, utvecklaren av mobilspelet, publicerade en anteckning på sin webbplats. Det anges att berörda spelare är de som ljuger om platsen, använder emulatorer, modifierade versioner eller får åtkomst till Pokémon Go-klienter på ett obehörigt sätt. “Vårt mål är att ge en rättvis, rolig och legitim spelupplevelse för alla”, säger Niantic.

Utvecklingsstudion planerar att förbättra sitt anti-fusksystem och uppmanar samhället att fördöma fuskare. Dessutom har ett formulär skapats för personer som har sett deras konto förbjudet och tycker att det är ett fel.

Hur vet jag om mitt konto har förbjudits? Om ett felmeddelande visas när du startar spelet eller om servrarna ständigt anges som överbelastade betyder det att ditt konto har blockerats av Niantic.