Pokemon GO

Pokémon Go: två kanadensare korsade gränsen olagligt med USA

Fenomenet Pokémon Go slutar inte, snarare tvärtom. Medan spelet (äntligen) är tillgängligt för nedladdning i Frankrike sedan i morse (det var i alla andra europeiska länder i flera dagar), gäller ett ärende den andra sidan Atlanten.

Pokémon GO

Faktum är att två kanadensiska tonåringar korsade gränsen olagligt med USA, meddelade den amerikanska gränspolisen i ett uttalande. Du behöver faktiskt ett tillstånd att flytta från ett land till ett annat (särskilt när du måste åka till USA), som ett visum, därav genen i den här historien. De två barnen ville bara fånga fler Pokémon för att utöka sin lista.

USA: s gränspatronagenter är “Snubblat på två personer som gick söderut från Kanada medan de spelade Pokémon Go på sina mobiltelefoner”, specificerar pressmeddelandet och tillägger att polisen “Snabbt bestämt på grund av att de två ungdomarna inte var medvetna om sin miljö”.

Inget allvarligt vid ankomsten, de två ungdomarna fördes tillbaka till en kontrollpunkt och återlämnades till sin mor. “De två unga människorna blev så fängslade av sina Pokémon Go-spel att de förlorade all känsla för var de var” sa en talesman för gränspolisen.