echo-amazon

Polisen använder Amazon Echo-band för första gången i brottmål

För första gången använder en polis eller rättsväsende uppgifterna i en assistentterminal Amazon Echo för att främja en brottsutredning. Detta fall, som illustrerar problematiken med den juridiska sidan av Bärbar databehandling och IoT, ligger i den lilla amerikanska staden Bettonville (Arkansas); i november 2015 hittade polisen kroppen av en viss Victor collins i lägenhetenAndrew Bates. Mycket snabbt misstänkt för att vara författaren till mordet, sågs den så kallade Bates i förvar medan polisen fortsatte att söka efter bevis; Det visar sig emellertid att den misstänkta är en sann freak av ny teknik och fyllde sin lägenhet med de senaste hemautomatiseringsapparaterna, till exempel en NEST-termostat eller till och med en Echo-terminal från Amazon (som ansluter till AI Alexa) .

eko-amazon

För poliserna som ansvarar för utredningen är Bates passion för högteknologi en sken. En domstolsbeslut (motsvarande vår genomsökningsorder) undertecknas av domaren, som gör det möjligt för brottsbekämpande myndigheter att undersöka innehållet i kiosken och viss information som skickas till Amazons servrar.

New York polis avd smartphone

På serversidan hämtar polisen kontoinformation, köphistorik, men inte kommunikation eller röstmeddelanden, Amazon vägrar att tillhandahålla data som inte berörs av mandatet. Å andra sidan har informationen i SSD-enheten i Echo-terminalen återhämtats, polisen nämnde till och medljudinspelningar, skriftliga meddelanden samt “övriga data”, utan att specificera deras natur. Vi vet fortfarande inte just nu om informationen som hämtats från Echo verkligen hjälpte till att främja utredningen.

Observera dock att Echo är utrustat med en “tyst” knapp som låter dig stänga av ljudinspelning från terminalen; men i heta ögonblicket, kommer Andrew Bates ha tänkt på allt? Mysterium…