Amazon One Avion Prime Air

Prime Air: Amazon presenterar sin flygplansflotta som kommer att användas för leveranser

Amazon investerar mer och mer i leveransmedel för att vara mindre beroende av tjänsteleverantörer, såsom La Poste, Colis Privé eller till och med UPS. Onlinehandlaren presenterade sin första flygflotta, Boeing 767-300, under ett möte i Seattle, staden där huvudkontoret ligger.

Amazon One Airplane Prime Air

Flygplanet har ett namn, nämligen Amazon One. Det finns totalt 40, flottan kommer att styras av flygbolaget Atlas Air. Amazon bestämde sig för att hyra dem istället för att köpa dem och tog hand om att sätta sitt namn på dem för att vara väl identifierade. Som framgår visas orden “Prime Air” i bulk. Dave Clark, vice president för global verksamhet på Amazon, säger att den här nya leveransmetoden kommer att säkerställa allt snabbare leveranser i framtiden, var som helst i världen. Från och med idag finns 11 Amazon One-flygplan, de återstående 29 kommer att debutera över tiden.

För att presentera denna flygplan har Amazon publicerat en timelapse-video som visar den progressiva förbandet.

I sitt uttalande konstaterar Amazon att det redan har lanserat flera initiativ under det senaste året för att säkerställa att det påskyndar leveranserna av sina produkter. Denna flygplansflotta läggs till i listan och bevisar att Amazon gör vad som krävs för att växa ytterligare.