gimp-typsnitt

Problem med GIMP-teckensnitt? Hur fixar du det

GIMP är en av de bästa alternativen till Photoshop som vi kan hitta för Windows, macOS och Linux. Även om det kanske inte är ett så komplett verktyg för professionell användning, tillåter GIMP användare att utföra alla typer av fotografiska skapelser och redigeringar med stor lätthet. Och med de mest professionella resultaten.

gimp-typsnitt

Det dåliga med GIMP är när vi hittar en av bristerna som hindrar oss från att använda den utan problem. Till exempel misslyckandet med att känna igen källorna till operativsystemet som vi pratar om den här gången.

Lyckligtvis användare av detta OpenSource designprogramvara som har problem med att lägga till och använda teckensnitt i programmet kan enkelt lösa dem genom att följa dessa tips.

GIMP-kompatibla teckensnitt

Även om detta program kan känna igen de flesta teckensnitt som vi har installerat, är det möjligt att om vi har laddat ner ett sällsynt teckensnitt från Internet kommer det inte att kunna öppna det. Därför måste vi först och främst se till att typen av font som vi har laddat ner motsvarar något av följande:

 • Sann typ
 • Typ 1
 • CID-nycklad typ 1
 • CFF
 • OpenType
 • SFNT
 • X11 PCF
 • Windows FNT
 • BDF
 • PFR
 • Typ42

Hur man lägger till teckensnitt manuellt

Om vi ​​har försökt installera ett annat teckensnitt, GIMP kanske inte känner igen det som standard. I så fall ska vi försöka kopiera det direkt till programmets källmapp för att försöka känna igen det, även om det inte är garanterat.

För att göra detta är det första vi kommer att ta reda på vad som är standard GIMP-katalogen. För att göra detta går vi till menyn Redigera> Inställningar, vi flyttar till avsnittet ” Mappar> Teckensnitt “, Och vi söker här efter katalogen där GIMP söker efter nya teckensnitt.

Buscar fuentes GIMP manual

Genom att kopiera källorna till den här katalogen lägger vi till dem manuellt i programmet. Vi kan också lägga till våra egna källkataloger här (om vi har), så vi behöver inte kopiera dem till andra vägar.

Sök manuellt efter nya teckensnitt från GIMP

Det första sättet att försöka få programmet att känna igen teckensnitten på din dator är att tvinga det att söka efter de nya installerade teckensnitten. Även om det här programmet vanligtvis söker efter nya källor varje gång vi öppnar det, finns det tillfällen när sökningen misslyckas. Vi kan till och med ha inaktiverat det så att programmet öppnas snabbare.

På höger sida av huvudgränssnittet, ovanför lagren, kommer projektelementpanelen att visas. I detta väljer vi “Typsnitt” flik , och längst ner på den här panelen klickar vi på knappen “skanna” som visas.

Abrir preferencias GIMPCarpetas de tipografías en GIMP

GIMP söker efter de nya teckensnitten som är installerade i systemet och lägger till alla databaser som ännu inte har indexerats i databasen. Från och med nu kan vi använda dem.

Uppdatera eller installera om programmet

Om källorna fortfarande inte visas är det vi har kvar att göra de grundläggande underhållsalternativen för något annat program. Det första vi kommer att testa är att starta om datorn , så att om något har blockerats i Windows kan det fungera igen.

Om vi ​​inte använder den senaste versionen av detta designprogram måste vi också gå till webbplatsen och ladda ner GIMP för att installera den senaste versionen på vår dator.

Slutligen, om vi redan använder den senaste versionen av det här programmet, är vad vi bör göra avinstallera GIMP helt och installera om den. På det här sättet, om det uppstod ett problem med vår installation av programmet kommer det att lösas, och allt ska fungera normalt igen.