Project Ascension, enande av Steam, uPlay och Origin-tjänster

Spelare står inför att installera flera tjänster som Steam, Uplay eller till och med Origin för att kunna njuta av deras titlar. Denna situation är inte den bästa av flera anledningar men en lösning är under utveckling, dess namn? “Projektuppstigning”.

Projekt Uppstigning

”Project Ascension” syftar till att erbjuda ett sätt att samla flera dematerialiserade tjänster som Steam, uPlay eller till och med Origin. Open-source, Ascension har nu rätt till sin första officiella video som avslöjar de framsteg som gjorts.

“Ascension” -projektet föddes kring flera tankar från Internetanvändare på Reddit. Slutsatsen är att PC-plattformen har delats med minst tre “stora” stora kunder. Detta skulle vara ett verkligt problem som Ascension vill lösa. Det är inte avsett att ersätta dessa tjänster utan att förenkla användningen av dem för användare med olika och varierade spel.

David (TheDarocker), projektledaren för denna applikation förklarar

“Project Ascension” är att skapa en öppen källkod för lanseringsmultiplattform, där användaren kan starta och lagra sina spel. Sökandet efter bra priser och kampanjer är en del av relaterade funktioner såväl som samhällsanvändning möjligen genom en chatt. Vi försöker här byta ut butiker som Steam, Origin eller uPlay för att främja konkurrens genom enande.

Mockups-designen är nu klar och utvecklingen har börjat. Det tar dock en stund innan en första Alpha-version av “Project Ascension” är tillgänglig.