Vincent Bollore Canal Plus

Projektet av en “europeisk Netflix” av Vincent Bolloré skjuts upp till 2017

Om det finns en prenumerationstjänst för video-on-demand känd i världen är det Netflix. Vincent Bolloré ville erbjuda en europeisk motsvarighet, men detta projekt läggs åt sidan enligt Liberation.

Vincent Bollore Canal Plus

Affärsmannen, som kontrollerar Vivendi-gruppen och Canal + -tv-kanalen, hade ambitionen att lansera denna videotjänst denna månad i september. Vi är där … och det finns ingenting. Varken Vivendi eller Canal + har gjort något särskilt meddelande för de kommande veckorna.

Varifrån kommer problemet? Mycket hård konkurrens och partners som föredrog att överge idén. Bland listan kan vi nämna den spanska operatören Telefónica, Infinity (SVOD-tjänsten för det italienska Mediaset) eller helt enkelt Canalplay. Detta är Canal + ‘fransk stil Netflix, som har 614 000 prenumeranter. Som jämförelse har Netflix 83 miljoner abonnenter över hela världen.

Tanken var att starta i Frankrike, i Tyskland och i Italien innan man siktade på den internationella. Katalogen med filmer och serier skulle ha vuxit på lång sikt tack vare nya avtal. Allt detta representerar flera miljoner euro och Vincent Bolloré skulle inte vara “på humör att spendera så mycket pengar” förklarar Liberation.

Sedan publiceringen av artikeln har Vivendi gått med på att reagera och indikerat “Mötena upprätthålls, lagen arbetar och projektet är planerat till våren 2017”.