Ubisoft Logo 600x338

PS5 och Xbox Scarlett: Ubisoft talar om ett “stort steg framåt jämfört med den nuvarande generationen”

Sony och Microsoft har redan delat några detaljer om sina kommande konsoler, PlayStation 5 och Xbox Scarlett. Vi kan förvänta oss mycket kraft och Ubisoft diskuterar just detta ämne.

Ubisoft-logotyp 1024x576

Alain Corre, Ubisofts verkställande direktör för Europa, Mellanöstern och Afrika, delade sin första information i en intervju med The Telegraph. Han säger att han inte vet om PlayStation 5 och Xbox Scarlett kommer att vara de sista fysiska konsolerna från Sony och Microsoft. ”Det vi vet är att nästa generation konsoler som tillkännages är ett stort steg framåt från den nuvarande generationen, och för oss skapare är det fantastiskt för vi har alltid varit mycket glada över det. “försöker fånga framkanten av vad tekniken kan erbjuda”, sa Alain Corre.

Han lägger till : “Utvecklare vill överraska hela tiden, innovera – och teknik gör att vi kan gå in i okartat territorium och ta med något nytt”. Han citerar exemplet med framsteg inom artificiell intelligens, vilket förbättrar spelets spel Vakthundar. “Om tillverkarna av denna värld kan fortsätta att förnya och driva gränserna för teknik, kan vi skapa bättre spel och vinna över fler fans och industrin kommer att fortsätta växa.”, säger Alain Corre.

Xbox Scarlett är planerad att släppas i slutet av 2020. Sony har inte sagt något om PlayStation 5 ännu, men det finns stora chanser att det släpps mer eller mindre samtidigt.