Snapdragon 865: de första specifikationerna läckt ut på webben (åtta kärnor, Adreno 650)

Qualcomm ger tekniska detaljer för Snapdragon 821-processor

Qualcomm har äntligen varit lite mer pratsam om sin senaste mobilprocessor, Snapdragon 821. Detta är en recension av Snapdragon 820 och inte en helt annan modell. Snadragon 820 utrustar de flesta av de smartphones som släpptes 2016, Snapdragon 821 bör vara för smartphones som presenteras under de kommande månaderna.

Qualcomm Snapdragon

Enligt Qualcomm är dess nya processor 10% snabbare än den tidigare vid start, minskar öppetiden för en applikation med 10% och förbättrar den totala prestandan med 10%. Det är mycket 10%, men det finns inget misstag. Qualcomm tillägger att denna processor är perfekt för att skapa virtuell verklighet, en intressant detalj efter att Google meddelade Daydream för några veckor sedan.

Fans av (mycket) mer exakta tekniska detaljer uppmanas att besöka Qualcomm-webbplatsen för den (långa) listan. För information är referensen MSM8996Pro.

ZenFone 3 har redan meddelats att bädda in Snapdragon 821-processorn. Men den senare bör märkas om några veckor med de nya smartphonesna från Google (som inte skulle kallas Nexus). På papper borde de vara kraftfullare än Galaxy S7, HTC 10, LG G5 och andra. Vi måste se om skillnaden blir uppenbar eller inte, så att användarna vill migrera om de redan har en av de modeller som anges.