Det första avsnittet av Game of Thrones säsong 7 tecknar en ny publikrekord (+ trailer avsnitt 2)

Record: Game of Thrones är den mest belönade serien vid Emmy Awards

Vi nämnde det för några dagar sedan: genom att vinna en bra del av den “tekniska” Emmy (bilder, ljud, kostymer och smink), serien Game of Thrones kunde inte överstiga rekordet förEmmy Awards hålls fram till igår av sitcom Frasier. Game of Thrones vann tre nya statyetter på söndag, (Bästa dramaserie, bästa regi och bästa manus för det otroliga avsnittet Battle of the Bastards), vilket gör att den når totalt 38 Emmy Awards, en mer än Frasier.

Fick säsong 7

GoT gör TV-seriens historia: HBO-drama har nu 38 priser, ett rekord

GoT inser dock inte Grand Slam sedan utmärkelsen för bästa skådespelare och bästa skådespelerskor gick tillbaka till Rami malek, för hans huvudroll i serien Mr Robot och till Tatiana maclant, de otroliga multiklonerna i den fantastiska serien Föräldralös svart.

Den andra händelsen i denna utmärkelsekväll kom från en kvinna, Julia Louis-Dreyfus, som vann för femte gången i rad utmärkelsen för bästa komiska skådespelerska för sin roll som Selina Meyers (en rolig amerikansk vice president) i serien Veep (Emmy för bästa komedieserie). Detta 5 i rad är återigen ett rekord.