5G: Sydkorea är den obestridda världsledaren inom distribution

Rennes var den stad som valdes för att testa 5G

Franskarna är vana vid 4G nu, med tanke på de olika paketen från alla operatörer. Täckningen är mer än korrekt, särskilt vid Orange och Bouygues Telecom där vi överstiger 75% av befolkningens täckning. Men vi måste redan tänka på framtiden, och efterföljaren till 4G kommer naturligtvis att vara 5G.

5GRennes var den stad som valdes för att exakt testa 5G. B.com, ett tekniskt forskningsinstitut, kommer att ta hand om detta test innan alla fransmän verkligen kan dra nytta av de närmaste åren. “Vi har valts som 5G-testplattform och vi kommer att kunna täcka hela staden Rennes” Sa B.com. “Vi arbetar också mycket på Internet of Things som kommer att dra nytta av 5G, med virtuella och förstärkta realiteter, med cybersäkerhet och nätverkssäkerhet”, tillade Bertrand Guilbaud, verkställande direktören.

B.com kunde få 80 miljoner euro för att genomföra experimenten. Detta är 20 miljoner mer än ursprungligen, detta belopp betalades av staten. “Staten ger oss så mycket som vi får från våra privata partners”, förklarar på B.com.

I teorin kommer 5G att göra det möjligt att nå 1 Gb / s, där 4G som erbjuds av operatörer klättrar till 150 Mb / s (och mer med 4G +). Lanseringen bör äga rum 2020.