Sony säljer sin filial "batterier"

Resultat: Sony gör små vinster, men PS4 tar fart

Sony har just publicerat resultaten för sitt första finansiella kvartal (vilket därför motsvarar det andra kalenderkvartalet), och det finns något att le eller göra ansikten beroende på vilka sektorer vi tittar på. Sammantaget är det lite av en besvikelse: fördelarna finns där, men de når bara upp till 205 miljoner dollar medan de var mer än 800 miljoner för samma kvartal 2015! Omsättning (15,62 miljarder dollar) är också ganska kraftigt nere, med 11% för att vara exakt, vilket bekräftar att Sony ännu inte är helt ute av problemen trots PS4.

Sony-logotyp

Jordbävningen, den starka yenen och den dåliga prestandan av Sony Pictures (förluster på 105 miljoner dollar) förklarar till stor del dessa blandade resultat; betydande skador på komponenttillverkningsanläggningar (fotosensorer, halvledare) orsakade resultatet av denna “hårdvarugren” nästan 25%.

PS4

Det är en nyhet PS4 och dess spel som drar de allra flesta av resultaten från den japanska jätten

För en gångs skull kan mobilen inte räknas i listan över “nedgångens skyldiga”; verkligen ett litet mirakel, Till och med den här gången lyckas Xperias försäljning generera små nettovinster på 4 miljoner dollar (mot 544 miljoner … förluster för första kvartalet 2015).

Men naturligtvis är det återigen PS4 och videospelindustrin som helhet som drar Sony-hästen på egen hand. Intäkterna från Playstation och spel som Sony publicerar motsvarar 75% av företagets totala intäkter. När det gäller vinsten i denna gren spel och nätverk , de har ökat med 126% (!) från år till år, vilket gör att Sony kan samla in ytterligare 427 miljoner dollar. Den kommande ankomsten av PSVR borde inte bromsa takten …