Yahoo Finance

Resultat: Yahoo förlorar (igen) mycket pengar under andra kvartalet

Yahoo har följt IBM och Netflix när de släppte sina finansiella resultat för andra kvartalet av verksamhetsåret 2016. Det finns bra men mest dåliga som tenderar att oroa marknaderna.

Onlineportalen tillkännager en omsättning på 1,31 miljarder dollar, mot 1,24 miljarder för ett år sedan, en ökning med 5,7%. Det är positivt, men det är ganska lätt som det är. Yahoo sparar möblerna på denna nivå, men sjunker för resten. Koncernen redovisade en förlust på 440 miljoner dollar (förlust på 46 cent per aktie), mot en förlust på 22 miljoner dollar för ett år sedan under samma period (förlust på 2 cent per aktie). Skillnaden är mer än viktig.

Vad sägs om försäljning av tillgångar? Marissa Mayer, chefen för Yahoo, förblir ganska tyst om ämnet och säger inget nytt. “Vår styrelse har gjort stora framsteg när det gäller strategiska alternativ”. Detta tal liknar det som hölls i april för de tidigare ekonomiska resultaten.

Som en påminnelse vill Yahoo sälja en del av sina tillgångar för att inte stängas. Flera grupper är intresserade och gör auktioner. De stöter på flera miljarder dollar beroende på erbjudandena.

Efter post-sessionen på börsen gjorde Yahoo att yo-yo slutligen förlorade 0,34% och stod på 37,82 dollar.