Yahoo Finance

Resultat: Yahoo fortskrider och IBM drar sig tillbaka för 20: e kvartalet i rad

Yahoo och IBM båda släppte sina ekonomiska resultat den här veckan. De avser första kvartalet 2017. Detta är positivt för Yahoo, men det är svårt att säga detsamma för IBM.

Yahoo Finance

För onlineportalen uppgick intäkterna till 1,33 miljarder dollar, jämfört med 1,09 miljarder dollar förra året under samma period, en ökning med 22%. När det gäller nettoresultatet var det 99 miljoner dollar (10 cent per aktie), där Yahoo förlorade 99 miljoner dollar (10 cent per aktie) förra året i samma kvartal. Enligt Marissa Mayer, chefen för Yahoo, är dessa resultat ” är resultatet av vår teams enorma uppmärksamhet och våra användares och annonsörers engagemang ”.

Ta plats för IBM nu. Intäkterna är 18,2 miljarder dollar, en minskning med 3% från 18,7 miljarder dollar för ett år sedan. Detta är det 20: e kvartalet i rad där IBM har sett sin omsättning minska från ett år till ett annat, vilket inte lugnar investerare. Resultatsidan är 1,8 miljarder dollar (1,85 dollar per aktie), en minskning med 13%. I ett försök att lugna marknaderna konstaterar IBM att divisionen dedikerad till molnet och att för kognitiv beräkning ökade igen under det senaste kvartalet.