[Màj] Bouygues Telecom delar med 7,5 kvoten för att använda Internet i Europa med sina Sensation 30 och 40 GB-paket

Roaming: Bouygues Telecom bestämmer sig för att attackera Orange och Free Mobile

I sommar var många på semester, men operatörerna inte. Bouygues Telecom har beslutat att attackera Orange och Free Mobile över roaming på 3G-nivå. Som en påminnelse meddelade de två operatörerna för några veckor sedan att de hade undertecknat ett avtal för att tillåta Free Mobile-abonnenter att använda Oranges 3G-nät när Free inte erbjuder täckning. Detta avtal skulle avslutas i slutet av 2018, men de två operatörerna har beslutat att förlänga det till 2020 och detta är den punkt som stör Bouygues Telecom.

Bouygues-logotyp

Konkurrensmyndigheten beslagtogs i juli förra året av Bouygues Telecom, enligt L’Express. Operatören vill ha en fördömelse och kräver att det utökade avtalet stoppas. Det ursprungliga avtalet fram till 2018 är inte ett “problem” eftersom det beslutades för flera år sedan nu.

Vad är Orange och Free Mobile i fara? Om konkurrensmyndigheten är på Bouygues Telecoms sida kommer Free Mobile att kunna använda Oranges 3G fram till 2018 och inte fram till 2020. Om myndigheten inte ser något problem kommer avtalet att förbli som det är. Vad.

Det är Arcep, telekom-gendarmen, som accepterade begäran om Free Mobile med Orange. Men för Bouygues Telecom utgör detta utökade stöd ett allvarligt konkurrensmässigt problem.