Nvidias RTX Voice-verktyg

RTX Voice, Nvidia föreslår att kvaliteten på ljudkonverteringar ska förbättras

Nvidia har erbjudit ett nytt verktyg som heter RTX Voice i några dagar. Gratis, syftar till att minska bakgrundsbruset under ett ljudkonversation.

Denna RTX Voice-programvara är för närvarande tillgänglig i beta. Den publiceras under omständigheter som förklarar dess födelse tillräckligt bra. Stod inför en explosion i distansarbete och användningen av videokonferenser, är hans roll att förhindra att arbete och familjesamtal åtföljs av bakgrundsljud från sitt hem.

Nvidias RTX Voice-verktyg

Verktyget tillhandahålls gratis. Målet är att minska eller till och med helt eliminera bakgrundsljud från en ljudkälla. Det är beroende av AI att tillämpa filter. Dessutom fungerar det i båda riktningarna. Det är uppenbart att du kan filtrera det ljud som skickas via en mikrofon och det ljud som tas emot på din dator. Andra deltagare behöver inte appen.

Nvidias RTX Voice-verktyg

RTX Voice, en obligatorisk GeForce RTX 20-serie?

Dess namn RTX Voice indikerar att processen använder de “tensor” -kärnor som finns i GPU: erna som utrustar GeForce RTX 20-serien och 20-serien Super. Windows 10 och GeForce R410 eller nyare grafikdrivrutiner krävs. RTX Voice fungerar parallellt med programvara för telearbetning eller videokonferenser. Den stöder Cisco Webex, Zoom, Skype, Twitch, XSplit, OBS, Discord och Slack. Nvidia visar att ett ”spel” -grafikkort kan vara användbart inom andra områden än videospel. Vi är här i ljudbehandling.

Entusiaster har redan hittat ett sätt att dra nytta av det här verktyget med en icke-RTX GeForce. På Guru3D-forumen förklaras det att “ganska enkla” modifieringar tar bort detta hårdvarukrav (RTX). Applikationen fungerar normalt på en konfiguration utrustad med en GeForce TITAN V. Andra användare bekräftar att metoden är genomförbar. RTX Voice skulle också kunna användas med en GTX 16-serie, “Pascal”, “Maxwell” och till och med “Fermi”. Du hittar alla förklaringar här.