Telegram

Ryssland: rättvisa beordrar blockering av krypterad Telegram-meddelande

Ryssland försökte arbeta med Telegram för att undvika en fullständig blockad, men krypterade meddelanden var inte villiga att dela sina nycklar för att dekryptera användarsamtal. Därför styrde rättvisa idag och beordrade att blockera Telegram.

Telegram

Tillsynsmyndigheten Roskomnadzor, som vädjade till rättvisan, varnade torsdagen för att beslutet skulle genomföras ” genast “ när beslutet har meddelats. Telegram-representanter vägrade för sin del att delta i domstolsförhandlingen och dömde att det hela med nycklarna för att dechiffrera användarsamtal är en “prank call”.

Som en påminnelse hade Roskomnadzor gett Telegram 15 dagar på sig att tillhandahålla sina nycklar den 20 mars. Telegram har vägrat att samarbeta för att skydda sina användares integritet. Budet anser att myndigheternas krav är uppfyllda “Inte tillämplig” ur teknisk synvinkel just på grund av det mycket komplexa krypteringssystemet, enligt vilket meddelandesystemet i sig inte har tillgång till viss kommunikation.

Från och med idag har Telegram 200 miljoner användare över hela världen. Många använder det i Ryssland för att kommunicera dagligen, oavsett om det är alla eller myndigheterna. Lösningen för att fortsätta använda den är att gå igenom en VPN och ändra IP så att den inte är ryska.