Aktivera läsläget för Xiaomi Mobile

Så här aktiverar du läsläget för en Xiaomi Mobile

Vi tillbringar många timmar limmade på skärmen på vår telefon och mer nu när vi är begränsade hemma. Och många av dessa timmar är i mörkret på natten när bara skärmen på vår Xiaomi-mobil lyser. Överdriven exponering för ljusstyrka kan anstränga vår syn, något vi kan undvika med MIUI läsläge.

Ljuset från telefonskärmen ”späds normalt ut” när vi befinner oss i en miljö med tillräckligt ljus. Men när ljuset lyser av dess frånvaro, även om det låter överflödigt, är det den värsta tiden att titta på en skärm, som blir en överdrivet ljus källa.

Aktivera läsläget för Xiaomi Mobile

Aktivera MIUI läsläge för att skydda dina ögon

Läslägen har utökats av mobila operativsystem de senaste åren. Dessa aktiverar det som kallas ett blått ljusfilter, vilket exakt neutraliserar ljuset så att våra ögon blir mindre trötta. Så när vi aktiverar den antar skärmen en karakteristisk sepia-nyans. Tja, den här inställningen finns i MIUI skärminställningar aktivera den direkt eller programmera den för att anpassa den till våra behov och dagliga användning av terminalen.

  • Aktivera eller programmera läsläget på din Xiaomi-mobil
  • För detta måste vi följa följande steg:
  • Ange inställningarna för din Xiaomi-mobil
  • Öppna skärmmenyn
  • Tryck på läsläge

modo lectura Xiaomi

Nu i den här menyn har vi två huvudalternativ, den första är att aktivera läsläget , som startar detta läge direkt. Vid vilken tidpunkt vi kommer att märka den gula nyansen på telefonens skärm. Det andra alternativet är nedan, och det är att programmera läsläget . Inom detta läge för programmering av läsläge har vi två alternativ:

  • Läsning för nattläsning: detta aktiverar läget automatiskt när natten faller. För detta tar det hänsyn till den region där vi befinner oss, så att när solen går ner aktiveras läget varje natt, logiskt avaktiveras det när det grynar.
  • Anpassa tid: här kan vi välja när detta läsläge ska aktiveras och avaktiveras. På det här sättet är det mer anpassat till våra scheman, till exempel kan vi aktivera just nu när vi ska gå till sovrummet, så att våra ögon inte blir trötta när vi surfar på Internet.

Slutligen, längst ner på skärmen vi har möjlighet att justera intensiteten i detta läsläge . Eller vad är detsamma, filterets intensitet, på detta sätt anpassar det sig också till de verkliga ljusförhållandena runt omkring oss. Ett läge i MIUI som inte bara tillåter oss att minska tröttheten i vår syn utan också tillåter oss att göra det på ett personligt sätt.