förbättra-Netflix-kvalitet

Så här konfigurerar du mobilen för att förbättra Netflix-kvaliteten

förbättra-Netflix-kvalitetNetflix-streamingplattformen erbjuder oss många timmar av underhållning och roligt, med många innehåll som går igenom alla genrer som vi kan föreställa oss. Det är väldigt enkelt att börja titta på Netflix, även om vi inte tar ut allt bild och ljud potential som vi kunde med vår mobiltelefon.

Netflix-inställnings- och konfigurationsmenyn är inte så intuitiv och innehåller vissa hemligheter som vi ska visa dig så att du kan anpassa den. Vi visar dig också de tips du kan följa med din smartphone för att dra nytta på din mobilskärm och högtalare för att inte tillåta höga kontraster, toner eller ljudfel att förstöra din Netflix-upplevelse.

Förbättra bildkvaliteten på Netflix

En av de viktigaste aspekterna av Netflix är dess bildkvalitet, som är direkt associerad med vår prenumeration. Enligt den vi har valt kan vi se innehåll i olika upplösningar. Grundplanen tillåter oss att njuta av plattformen i 480p grundupplösning, medan vi i standardplanen har möjlighet att se vårt innehåll i 1.080p (Full HD). Om vi ​​vill höja upp till 2160p (2K) måste vi hyra premiumplanen för att njuta av UHD-innehåll.

Netflix-appinställningar

För att få ut det mesta av vår prenumeration måste vi gå till Netflix-applikationen på vår mobil och följa stegen vi visar dig. Klicka först på det nedre fältet på mer och sedan på appinställningarna. Det tar oss till en ny skärm där som du kan se en serie alternativ visas. Om vi ​​använder nedladdning av filmer, serier eller dokumentärer för att se dem senare på vår mobil måste vi klicka på nedladdningskvaliteten och välja hög. Med detta kommer vi att låta vår mobil ha den bästa upplösningen i innehållet som laddas ner på Netflix.

Calidad-bild Netflix

För dem som gillar streaming av innehåll måste vi genomföra en serie processer som går längre än. Det första kommer att vara att kolla vår internetanslutning , för att ta reda på om det kan erbjuda oss de kvalitetsnivåer som vi kommer att kräva senare och det måste gå till Mer> Appinställningar> Kontrollera nätverk och ge oss en skärm som kontrollerar servrarna och vårt nätverk till se om det är stabilt, vilket hindrar oss från att drabbas av problem som kan minska kvaliteten automatiskt.

Comprobar röd Netflix

Sist men inte minst, låt oss flyga för att gå ännu längre för att klicka på ett uppspelningskonto och konfigurationsavsnitt där vi kommer att kunna välj bästa kvalitet att vårt konto tillåter oss. Som standard konfigureras detta automatiskt enligt mobilnätverket eller WiFi som vi är anslutna till, men vi kommer att kunna ställa in det på hög kvalitet för alltid.

Konfigurera bild Netflix

Inställningar för vår mobil

Att justera vår mobilskärm är lika viktigt som att göra det med Netflix-appen, eftersom båda kommer att påverka innehållet vi ska se. I det här fallet måste vi lämna Netflix-applikationen och klicka på inställningarna för vår mobil. Vi kommer att leta efter avsnitt som kallas skärm som finns på alla smartphones, oavsett personaliseringsskiktet.

En gång inuti skärminställningarna kan vi hitta vissa skillnader, men mycket lika i alla mobiltelefoner. Det första vi ska göra är kalibrera bildens ton så att vår skärm erbjuder oss levande och skarpa färger. I vårt fall kallas alternativet intensivt, även om vi kan gå till de avancerade alternativen för att välja på ett sätt som passar oss den konfiguration som vi gillar mest. Om vår mobil inte har dessa inställningar kan vi ladda ner en app som Color Calibrator, som erbjuder identiska resultat.

Calibrar pantalla OnePlus

Det finns en annan serie alternativ som vi kan ändra på vissa mobiler för att göra bilden mer flytande, för detta måste vi gå till skärminställningarna och leta efter videoförbättring, bara aktivera den och ange eventuellt Netflix-innehåll, färgerna De kommer att förbättras med större kontrast och mer realistiska nivåer. Skärmen uppdateringsfrekvens är ett annat avsnitt att överväga. Om vi ​​har möjlighet att ändra detta på vår mobil, desto högre antal Hz, desto mer flytande blir upplevelsen i Netflix och alla appar.

Mejorar video móviles

Förbättra ljudet för allt innehåll på Netflix

Inom Netflix-plattformen hittar vi innehåll som utan kvalitetsljud skulle vara mindre imponerande. För att vi också ska kunna förbättra vår ljudupplevelse, kommer vi att visa dig de steg du måste följa så att upplevelsen på vår mobil är komplett.

Applikationsinställningar

Samma justeringar som vi gör i videosektionen kommer att tillämpas på ljudet i vår applikation, så att vi kan leva en förbättrad ljudupplevelse. För att konfigurera detta avsnitt och flytta från ljud in 192 Kb / s att låta in 640 Kb / s Vi måste göra några enkla steg som vi redan såg och även om de inte anges med detta namn, erbjuder de oss denna ljudkvalitet.

Calidad ljud Netflix

Först måste vi klicka på Mer> Konto> Uppspelningsinställningar och vi kan se alternativen innan, även om vi i bilden visar det hopp i ljudkvalitet som du får när du byter från låg till hög kvalitet.

Inställningar för vår mobil

För att avsluta med att förbättra ljudet på vår mobil kan vi gå till inställningarna för detta och dra full nytta av allt det erbjuder oss. För att göra detta måste vi bara klicka på inställningarna och leta efter ljudalternativet, sedan letar vi efter equalizern eller sättet att anpassa den efter vår smak. I vårt fall är det genom Dolby Atmos , en ljudstandard integrerad i OnePlus och Huawei ljudinställningar bland andra tillverkare, vilket ger oss möjlighet att välja mellan dynamik, film eller musik och eftersom det är Netflix, är det lämpligaste att filma.

Konfigurera sonido OnePlus

Ändå har vi möjligheten att förbättra ljudet ännu mer med en enkel utjämnare som vi kan ladda ner på Google Play, dess namn är Flat Equalizer och utan för mycket ljudkunskap kan vi försöka anpassa det till våra behov. I dess olika alternativ hittar vi anpassade lägen, vilket kan vara väldigt intressant i vissa Netflix-serier eller specifika filmer. Genom försök och fel med en bakgrundssång flyttar vi dess parametrar tills vi hittar den som passar bäst för det vi letar efter.

Mejorar sonido Netflix

Dessa alternativ får större effekt om vi använder hörlurar, ett viktigt tillbehör att koncentrera sig på det vi tittar på Netflix utan att någon stör oss, särskilt efter hur mycket vi har arbetat för att förbättra bilden och ljudet på Netflix.