Google Chrome Logo

Säkerhet: Med Google Chrome kan du enkelt se certifikatet för en webbplats med manipulation

Ibland är det intressant att kontrollera certifikatet för en HTTPS-webbplats för att ta reda på vilket organ som är ansvarigt för att validera det. Det är ganska enkelt på webbläsare som Firefox, men Google hjälper inte riktigt med Chrome. Det finns dock en manipulation sedan Chrome 60, tillgänglig sedan den här veckan.

Google Chrome-webbplatscertifikat

För att utföra manipuleringen måste du ange krom: // flaggor / # visa-cert-länk i URL-fältet i Chrome. krom: // flaggor Det finns flera experimentella funktioner i Chrome som användaren kan slå på eller av dem manuellt. Här kallas manipuleringen “Visa certifikatlänk”. Klicka bara på “Aktivera” så är du klar. Chrome måste startas om för att ändringen ska träda i kraft.

Google Chrome Certificate Site 2

När Chrome har startat om kan användaren gå till en HTTPS-webbplats och klicka på den gröna knappen “Säker” till vänster i URL-fältet. Sedan måste du bara klicka på “Giltig” under “Certifikat” för att se webbplatscertifikatet visas. Hittills var du tvungen att gå till Chromes utvecklarverktyg för att uppnå samma resultat, vilket innebär att det inte var en idealisk lösning.

Den här funktionen kanske inte är användbar för de flesta användare, men de som gillar att känna till bakom kulisserna och särskilt de som är intresserade av säkerhet kommer att uppskatta det.