Samsung Galaxy Note 7

Samsung Cloud: Samsung skulle förbereda en iCloud-konkurrent med sin Galaxy Note 7

I flera år nu har användare med en Apple-produkt känt till iCloud. Den här tjänsten gör det möjligt för dem att lagra sin information och vissa data (t.ex. foton) online. 5 GB erbjuds, det är möjligt att ha mer genom att betala en månadsplan.

Samsung Galaxy Note 7

Galaxy note 7

Samsung förbereder sig enligt uppgift att göra detsamma för sina egna kunder. 9to5Google rapporterar att den koreanska tillverkaren (och konkurrenten Apple) kommer att avslöja Samsung Cloud den 2 augusti, när Galaxy Note 7 kommer att presenteras. Systemet skulle vara precis som iCloud, nämligen möjligheten att spara innehåll i molnet och få de olika enheterna synkroniserade med varandra. Samsung verkar gilla Apple eftersom tillverkaren också skulle erbjuda 5 GB lagringsutrymme till kunder med en Galaxy Note 7. Det är mycket möjligt att det finns betalda planer på att ha mer utrymme, som iCloud.

Samsung presenterade vanligtvis sin Galaxy Note i september, men det har inte varit fallet sedan förra året. Faktum är att tillverkaren föredrar att göra det på sommaren så att media fokuserar på honom och bara på honom. I september är allas ögon riktade mot Apple med sina nya iPhones, vilket irriterar Samsung.

I år är en av specialfunktionerna i Galaxy Note 7 att ha en näthinneskanner för att låsa upp enheten. Detektionen kommer att göras på 0,22 sekunder beroende på läckage.