Samsung corrige la faille du lecteur d

Samsung fixar redan Galaxy S10 och Galaxy Note 10-felet

Samsung åtgärdar felet för fingeravtrycksläsareSamsung reagerar och distribuerar en patch för att åtgärda säkerhetsfelet på Galaxy S10 och Galaxy Note 10.

Samsung har varit i nyheterna nyligen för fel dsäkerhet upptäckt på fingeravtrycksläsaren av Galaxy s10 och Galaxy Note 10. En liten påminnelse om fakta är i ordning.

De senaste avancerade smartphonesna från det koreanska företaget har en ultraljud fingeravtrycksläsare. Det har sålts av Qualcomm och Samsung så mycket säkrare, mer exakt och effektivare än optiska skannrar.

Detta påstående underminerades när det upptäcktes att en annan skyddsskärm än den som installerades av Samsung kunde destabilisera fingeravtrycksläsaren. Det var möjligt att låsa upp enheten med ett oregistrerat fingeravtryck i gränssnittet.

Samsung använder patch för fingeravtrycksläsares sårbarhet

Den koreanska jätten började med att säga att problemet var inneboende i skyddande filmer från tillverkare från tredje part. Han medgav sedan att en lapp också skulle hjälpa till att fixa tillförlitligheten hos hans fingeravtrycksläsare.

Tvivel har lagt sig i människors sinne. Eftersom fingeravtrycksläsarens säkerhet inte längre garanteras har vissa banker börjat störa genom att vidta åtgärder mot S10 och Not 10.

Samsung väntade inte längre på att reagera för att bevara bilden av sina enheter. Det koreanska företaget har börjat distribuera en patch i Sydkorea.

Uppdateringen rullas ut till resten av världen under de följande timmarna. Personer som har registrerat sina fingeravtryck i sin Galaxy S10 eller Galaxy Note 10 får ett meddelande som bekräftar uppdateringen.

De kommer sedan att ombes att radera gamla fingeravtryck och sedan skanna dem igen.