Galaxy Note 7 Avant

Samsung formaliserar presentationen av Galaxy Note 8 i slutet av augusti

Efter rykten är det dags för formalisering. DJ Koh, chef för Samsungs mobildivision, har meddelat att Galaxy Note 8 kommer att presenteras i slutet av augusti. Han nämnde den sista veckan i augusti, men har ännu inte angett något specifikt datum. Hittills har rykten meddelat den 23 augusti, men det verkar som om Samsung har beslutat att skjuta tillbaka meddelandet i en vecka.

Galaxy Note 7 Front

Galaxy Note 7

DJ Koh tog också tillfället i akt att diskutera marknadsföringen av Galaxy Note 8. Detta kommer att vara från september i vissa länder. Vi misstänker att dessa initialt kommer att vara de viktigaste marknaderna, såsom Västeuropa, USA, Kanada eller till och med Sydkorea. DJ Koh tillade att andra länder kommer att serveras i början av oktober. Men återigen har en exakt lista inte upprättats.

Chefen för mobildivisionen på Samsung påpekar att tillverkaren hade en dålig tid med Galaxy Note 7 förra året med tanke på explosionerna orsakade av batteriet. Tillverkaren lovar att detta problem inte kommer att upprepas den här gången tack vare en serie tester. Dessa tester har redan tillämpats på Galaxy S8 i verkligheten och allt verkar gå normalt hittills.

Rykten kring Galaxy Note 8 tillkännager en 6,3-tums skärm, Snapdragon 835 (US) / Exynos 8895 (resten av världen) -processorn, 6 GB RAM, en dubbelfotosensor och ett 3.300 mAh-batteri . Priset skulle vara 999 euro i Europa.