Smartphone: Samsungs marknadsandel i Kina sjunker under 1%

Samsung förutspår rekordvinster för sitt första kvartal 2018

Alla lampor är gröna för Samsung; den främsta mobilen har just meddelat sin resultatprognos för första kvartalet 2018 (dessa kommer att formaliseras om några dagar) och allt tyder på att den asiatiska jätten kommer att tillkännage mycket stora siffror. Således förväntas tillverkarens vinster nå en topp på 15,6 biljoner KRW, eller cirka 14,7 miljarder dollar, vilket uppenbarligen skulle vara ett nytt rekord för företaget. Vinstillväxten från ett finanspolitiskt kvartal till nästa skulle därför uppgå till 19%.

Samsung-logotyp 560x332

På inkomstsidan (CA) skulle utvecklingen också vara viktig; Samsung förväntar sig en försäljning på 60 biljoner KRW, eller cirka 58 miljarder dollar. Denna poäng sjunker logiskt sett från ett kvartal till ett annat, men förblir i stark utveckling jämfört med samma kvartal föregående år (50,55 biljoner KRW).

Trots dessa mycket bra siffror tror analytiker att det är framför allt leveranserna av komponenter som idag garanterar Samsungs nuvarande goda form; på sidan av smarttelefonförsäljningen faktiskt, många förväntar sig en nedgång i försäljningen eller till och med en mer uppriktig nedgång, Samsung “fastnar” av iPhone X i high end och av armada av kinesiska tillverkare mobila bepansrade komponenter aktuell till oslagbara priser.