Samsung förnekar rykten om försäljning av en renoverad Galaxy Note 7 i Indien

Samsung förväntar sig att kvartalet uppfyller förväntningarna, trots Galaxy Note 7-problem

Det behöver inte sägas att även i dag har Samsung en dålig tid med Galaxy Note 7: s problem att ta eld och explodera. Bara den här veckan tog en modell eld i ett plan när det var en ersättning för Galaxy Note 7 som skulle vara säker på denna nivå.

Galaxy-Note-7-kommer-att-kunna-möta-den-höga-efterfrågan-

Kommer ekonomin att slå på? Samsung har släppt sina uppskattningar för sitt tredje kvartal och svaret är nej. För att säga sanningen tror den koreanska tillverkaren att vara på nivå med förväntningarna på marknaden. Den förväntar sig en försäljning på 49 biljoner vann (39,48 miljarder euro) från försäljningen, en minskning med 5,2 procent från året innan. Analytiker siktar på 51 biljoner vann.

Den goda nyheten är rörelseresultatet. Samsung uppskattar det till 7,8 biljoner vann (6,29 miljarder euro), en ökning med 5,6 procent från förra året. Marknaderna är inriktade på mellan 7,4 biljoner och 7600 miljarder dollar. Samsung kan ha ett bra kvartal tack vare sina andra grenar, inklusive chips och skärmar (speciellt för OLED-skärmar). Tillverkaren ansvarar för att leverera flera tillverkare, vilket gör att han kan öka sin ekonomi.

De slutliga resultaten för tredje kvartalet meddelas av Samsung denna månad, lite senare.