Samsung des profits en chute libre au deuxième trimestre 2019

Samsung Galaxy S10 – Vad är det nya nattläget värt?

Samsung Galaxy S10 välkomnar ett nytt manuellt nattläge. Vi jämförde det med det automatiska nattläget som hanteras av AI. Ta reda på vad vi tyckte om det i vårt test.

Samsung Galaxy S10 testar manuellt nattläge

När Galaxy S10 kom ut blev vi förvånade över bristen på ett nattläge i kameramenyn. Samsung hade valt att helt överlåta hanteringen av foton i svagt ljus till dess artificiella intelligens.

AI bestämde i automatiskt läge när man skulle byta till nattläge. Det fanns inget manuellt läge.

Samsung korrigerad avfyrning via en uppdatering genom att lägga till ett nytt manuellt läge.

(För att hitta dig runt testet nedan, det första fotot som visas för varje exempel är i manuellt nattläge och det andra i automatiskt läge.)

Galaxy S10 Plus – Ett förväntat nattläge

Sedan förmågan till Google Pixel 3 inom fältet har kvaliteten på foton i svagt ljus blivit ett verkligt marknadsföringsargument.

De Samsung Galaxy S10 gick mycket bra i automatisk men ankomsten av manuellt läge är ett plus.

Så gör detta nattläge verkligen skillnad? Vi gjorde testet med en Galaxy S10 Plus.

Galaxy S10 Plus har en trippelkamera med en X2 optisk zoom på 12MP, en ultravidvinkel på 16MP och en huvudsensor på 12MP med en dubbel bländare på f / 1,5 och f / 2,4. Det är han som hanterar nattbilderna.

Utan att ha en genomträngande ögon på en katt lyckas Galaxy S10 Plus ta vackra bilder på natten. Det behöver fortfarande ett minimum av ljus.

De S10 Plus å andra sidan har en fördel jämfört med sina konkurrenter. Det snedvrider inte färgerna. Eftersom ljusstyrkan inte tvingas förblir de nära verkligheten.

En uppmätt och subtil förbättring

Det nya nattläget ger lite ljus till foton. Paustiden är längre. Du måste vara stilla i ungefär 4 sekunder för att den ska komma in.

Galaxy S10 Plus kan fortfarande inte se i mörkret, men det blir bättre. Förbättringen är all finess och nyanser.

Som du kan se från bilderna av rosen. I automatiskt läge är rosens vänstra sida helt mörk.

Det manuella nattläget gör fotot tillräckligt ljusare så att du kan se detaljerna utan att förråda scenens atmosfär.

På samma sätt förblir färgerna nära verkligheten. Det finns fortfarande en nackdel. Denna ljustillförsel åtföljs av ett ytterligare bullerlager.

Inget dramatiskt men det blir synligt när du zoomar in på fotot.

Galaxy S10 – Två nattlägen som kompletterar varandra

Bilderna från eldstaden har tagits i mörker. Glöd är den enda ljuskällan. Du kan se skillnaden i bearbetning och i båda fallen går GS10 Plus ganska bra.

Manuellt nattläge ger därför optimerad bearbetning av bilderna, men i vissa fall är det svårt att se skillnaden. Fenomenet återges när det finns flera direkta ljuskällor.

Å andra sidan har Auto Night-läget en fördel om du tar bilder av motiv i rörelse. De kommer att förbli skarpa medan de i manualen blir suddiga.

u final, det här nya nattläget är välkommet men Samsung kunde ha gått längre.

Det gör inte Galaxy S10 Plus till en kattögd smartphone. Det gör inte drastiska förändringar. Allt är i skuggan och respekten för färgerna.

Vi kan till och med säga att de automatiska och manuella lägena kompletterar varandra. Du måste ta dig tid att försöka båda för att göra ditt val. Vi väntar på dina åsikter!

För att få Samsung Galaxy S10 och S10 + klicka här eller Klicka här eller här Klicka här