Samsung One UI

Samsung Galaxy S9: beta av Android Pie (med ett användargränssnitt) är tillgänglig

Till sist ! Samsung meddelade idag att de har lanserat den första betaversionen av Android Pie för sina smartphones. Endast Galaxy S9 och Galaxy S9 + påverkas omedelbart, andra enheter bör läggas till i listan lite senare.

Samsung One UI

Inledningsvis erbjuds beta i USA och Korea. Användare som vill testa den måste ladda ner och starta appen Samsung +, logga in med sitt Samsung-konto, gå till betaavsnittet, registrera sin Galaxy S9 och sedan söka efter en programuppdatering för att ladda ner Android Pie. Det är bra att klargöra att Tyskland skulle bli det första europeiska landet som hade det, men det finns en försening (den exakta anledningen har inte kommunicerats av Samsung).

En av de stora nyheterna med uppdateringen är paradoxalt nog inte relaterad till Android Pie. Det är faktiskt One UI, det nya grafiska gränssnittet från Samsung som syftar till att underlätta användningen av en Galaxy-smartphone med en hand. Men att användarna kan vara säkra, de nya funktionerna i Android Pie finns också i versionen av Samsung.

När kan vi förvänta oss betaversionen för Frankrike? Vi måste nog vänta några veckor, Samsung kommunicerar inte om ämnet för tillfället. När det gäller den slutliga versionen kommer det normalt att vara i början av 2019. Även här ger Samsung inte ett fast datum.