SAmsung Gear A caractérisitques

Samsung Gear A: smartwatchens egenskaper

SAmsung Gear A-funktioner

Samsung håller på att släppa sin nya Gear A smartwatch. I avvaktan på en officiell presentation berättar de tekniska specifikationerna för den anslutna klockan mer om vad Samsung Gear A.

Det koreanska företaget har tagit en paus från sin smartwatch-frenesi. Gear A bör vara bättre genomtänkt och möta användarnas förväntningar. SDK reserverad för utvecklare, upptäckt av SamMobile, upplyser oss om klockans egenskaper och några av dess funktioner.

Klockan Redskap A kommer att ha en rund Super AMOLED-skärm på 360 x 360 pixlar. Den inbyggda processorn kommer att vara en 1,2 GHz Exynos 3472 med dubbla kärnor som stöds av en Mali 400 GPU. Smartwatchen har 768 MB RAM-minne och 4 GB lagringsutrymme. Batteriet skulle bara vara 250 mAh. Det måste självklart laddas varje dag.

Samsung Gear A sägs ha 3G-anslutning. Det skulle därför göra det möjligt att ringa röstsamtal. Det skulle också finnas en WiFi-version. Gear A skulle vara utrustad med Bluetooth 4.1, WiFi Direct, en GPS, en accelerometer, ett gyroskop, en barometer och en pulsmätare.

Vi får inte glömma närvaron av en ring som gör att du kan navigera i smartwatchens menyer. Vi nämner också kompatibiliteten med det kontaktlösa betalningssystemet Samsung Pay redan i test i Sydkorea.

Vi föreställer oss att Samsung återigen har valt sitt Tizen OS på bekostnad av Android Wear för att köra Gear A.

Den anslutna klockan förväntas göra sitt första officiella utseende ungefär samma tid som Galaxy note 5.