Samsung: Hur aktiveras roamingklockan

Samsung: Hur aktiveras roamingklockan

När vi reser till ett annat land blir vår mobiltelefon en komplett ”schweizisk armékniv” som du kan ha all nödvändig information till hands. Vi kan ha en ficköversättare, en valutaomvandlare, en karta och ha tidsorienteringen kontrollerad hela tiden på samma enhet. För det sista ändamålet har Samsung-mobiler en speciell funktion dedikerad till kontrollera den lokala tiden för var vi är och hemma.

Samsung: Hur aktiveras roamingklockan

När vi åker utomlands måste vi vara mycket försiktiga med användningen av data, vilket ibland leder till att vi inaktiverar dataroaming. Det betyder att vi inte kommer att kunna upprätta en internetanslutning i denna typ av anslutning, även om det inte kommer att finnas några problem när vi är skyddade av ett Wi-Fi-nätverk. Men när vi är i roming kommer vi att ha några funktioner i vår Samsung-mobil, som fram till nyligen bara var reserverad för tredjepartsapplikationer. Men när det gäller Samsung kommer vi att prata om ett användbart funktion som har integrerats i dina enheter under lång tid och det finns fortfarande i OneUI-lagret i alla dess versioner.

Två klockor visas

Dock, Samsungs “Roaming Clock” -funktion tillåter oss att byta till digitala klockor som visar både den lokala tidszonen och vårt lands när vi reser utomlands. På det här sättet, både på låsskärmen och på skrivbordet, kan vi alltid ha båda timmarna för bättre orientering och bättre kontroll av tiderna att ringa hem. Tiden visas i det format som vi har valt, antingen i 12 eller 24-timmarsformat.

Samsung reloj dual

Hur aktiv

För att aktivera “Roaming Clock” vi måste svepa uppåt eller nedåt från startskärmen. Sedan går vi till Inställningar och letar efter alternativet “Låsskärm”. När du väl är inne trycker du på “Roaming Clock” och skjuter reglaget för att aktivera funktionen.

reloj roaming samsung

Även på Always on Display

Dessutom, om vår mobil stöder funktionen Always on Display , vi kan aktivera omkopplaren så att Roaming Clock visas permanent på skärmen och inte behöver slå på skärmen för att göra samrådet, så vi kan fortsätta spara batteri. Om vi ​​återvänder till vårt ursprungsland måste vi följa samma steg som vi tidigare sett för att inaktivera funktionen och att endast en klocka visas på skärmen.