Samsung intresserar sig för skaparna av Siri och köper deras assistent Viv

Samsung intresserar sig för skaparna av Siri och köper deras assistent Viv

Samsung verkar verkligen intresserad av artificiell intelligens. Den koreanska tillverkaren meddelade igår kväll att den hade köpt Viv Labs, företaget grundat av skaparna av Siri. De har utvecklat Viv, en konkurrent till Siri exakt, liksom andra assistenter som Google Assistant eller Cortana.

Dag Kittlaus, Adam Cheyer och Chris Brigham startade Viv Labs och hade en historia med Apple. De gick med i iPhone-tillverkaren efter att ha förvärvat assistenten som senare blev Siri som vi känner den idag. De lämnade Apple 2012 och fokuserar nu på Viv. Enligt Samsung kommer Viv Labs att förbli ett oberoende företag, vilket kan vara Beats jämfört med till exempel Apple.

Assistenten Viv vill vara ganska lovande enligt en demonstration som gjordes för några månader sedan och föreslagits ovan. Det är möjligt att ställa “komplicerade” frågor och få svar nästan direkt. Det är också möjligt att kedja flera frågor i rad och ha svaren varje gång. Siri ligger långt efter på detta område, särskilt på andra språk än engelska där användningen är begränsad, även idag.

Varför sålde du till Samsung? En av grundarna noterade att Samsung säljer 500 miljoner enheter per år, vilket ger det en stor följd. För Samsung är det mestadels ett sätt att konkurrera med Siri, Google Assistant och Cortana. Han har redan S Voice, men tjänsten är mer än begränsad och är tänkt att vara sämre än de tre som nämns ovan.