Snapdragon 865: de första specifikationerna läckt ut på webben (åtta kärnor, Adreno 650)

Samsung och Qualcomm hand i hand för Snapdragon 830?

Konkurrenter i flera år inom segmentet processorer för smartphones, Qualcomm och Samsung kunde återigen arbeta hand i hand för design och tillverkning av nya Snapdragon 830 SoC tillägnad avancerade terminaler.

Qualcomm Snapdragon

Om Samsung redan hade gett Qualcomm en hjälpande hand för att rätta till överhettningsproblemen i Snapdragon 820, skulle den här nya operationen få en helt ny dimension. Enligt ETNews-webbplatsen har de två företagen tecknat ett exklusivt produktionsavtal: Samsung skulle vara den enda tillverkaren av Snapdragon 830-processorn.

Detta är utmärkta nyheter för koreanska men som nödvändigtvis leder till att ifrågasätta orsakerna. I loppet efter finess förväntar sig tillverkarna nu att processorerna ska graveras i 10 nm. Ett område där Qualcomm skulle ligga efter medan den andra utmärker sig.

Samsung kommer därför att producera hela 830 cuvée av Qualcomm SoCs. En annan god nyhet för den koreanska tillverkaren, samarbetet skulle också relatera till andra element som gör det möjligt att minska kostnaderna för design och tillverkning oavsett om det är för Snapdragon 830 eller … nästa Exynos-processor, som också förväntas i nästa Galaxy S8.