Galaxy S7 Galaxy S7 Edge Avant

Samsung ökar Galaxy S7-produktionen efter upphörande av Galaxy Note 7

Samsung kommer att förlora mycket pengar på grund av övergivandet av Galaxy Note 7. Hur försöker man minska förlusten? Tillverkaren har en lösning: satsa allt på Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, tillgänglig sedan mars. Enligt Korea Herald kommer produktionen av de två modellerna att startas om i full fart snart för att försöka sälja så många som möjligt.

Galaxy S7 Galaxy S7 Edge Avant

Galaxy Note 7 har några specialfunktioner, inklusive pennan. Varken Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge stöder pennan i fråga, det blir svårt att locka användare som har haft en Galaxy Note 7 i sina händer. Men trots allt är upplevelsen ganska lik i allmänna termer. Användare hittar exakt samma kamera, samma processor och samma gränssnitt (TouchWiz overlay). På skärmsidan är Galaxy S7 Edge 5,5 tum, där Galaxy Note 7 är 5,7 tum. Liknande storlekar i sig.

När det gäller Galaxy S8, som förväntas 2017, har ett tillgänglighetsdatum ännu inte fastställts på Samsungs sida. Nyligen ryktades det att Samsung kunde göra ett tillkännagivande i februari, men en leverantör försäkrar Korea Herald att ett datum ännu inte har beslutats. Han tillägger att Samsung eventuellt kan komma att släppa lanseringsdatumet om det verkligen bestämmer sig för att inte längre hantera Galaxy Note 7 på produktionslinjerna. Officiellt är detta redan fallet, men Samsung kan vara frestad att hålla några i tjänst för personlig testning.