Galaxy S9 och Huawei P11: en möjlig presentation i februari för Mobile World Congress

Samsung planerar en konferens den 1 september, säkert för Gear S3

Samsung har bjudit in pressen till en konferens som planeras den 1 september i Berlin. Det kommer att äga rum vid IFA, denna show där många högteknologiska objekt presenteras. Samsung har bestämt mötet till 11 am. Att veta att Tyskland och Frankrike befinner sig i samma tidszon kommer det också att vara 11 timmar med oss. Samsung konstaterar att konferensen förväntas pågå till middagstid.

Samsung-konferensen 1 september 2016

Vad ser vi den 1 september? Samsung säger inte officiellt det, men vi vet att det kommer att bli Gear S3. Den här nya smartwatchen har dykt upp i rykten de senaste veckorna. Dessutom visar inbjudningskortet tydligt en nål med hänvisning till ratten.

Gear S3-skärmen ryktas vara rund, som Gear S2-skärmen som släpptes förra året. Många sensorer borde vara på programmet: en höjdmätare, en barometer, en hastighetsmätare och en GPS. Klockan kommer att vara perfekt för idrottare och särskilt de som gör extrema aktiviteter (bergsklättring, fallskärmshoppning etc.). Hastighetsmätaren kan vara intressant för löpare, precis som GPS för att hitta sig runt.

Tre variationer bör finnas: Classic, Frontier och Explorer. Vi vet ännu inte priset eller tekniska detaljer. Dessutom har inget foto av Gear S3 läckt ut hittills.