Samsung: platt skärm för Galaxy Note 20 och ingen S-penna för Galaxy Fold 2?

Samsung: platt skärm för Galaxy Note 20 och ingen S-penna för Galaxy Fold 2?

Två nyheter har fallit om Samsungs två nästa avancerade smartphones, Galaxy Note 20 och Galaxy Fold 2, som kommer att tillkännages i augusti.

Detta gäller skärmen för Galaxy Note 20. Enligt Ice Universe, som ofta är välinformerad om Samsung, kommer smarttelefonen att ha rätt till en platt skärm. Detta är en anmärkningsvärd förändring i sig eftersom Samsung har fått sina kunder vana vid böjda skärmar genom åren. Men tillverkaren verkar återvända till platta skärmar. Skärmen är till exempel ”nästan” platt på Galaxy S20.

På Galaxy Fold 2-sidan meddelar Elec att Samsung inte tänker erbjuda S Pen, nämligen pennan. Tillverkaren skulle inte ha lyckats skapa en hopfällbar skärm som kan hantera S Pen utan problem. Det verkliga problemet för närvarande skulle vara på soliditetsnivå: Samsung vill förhindra att den vikbara skärmen lätt repas efter några användningsområden.

Samsung Galaxy Fold 1024x530

Som sagt tidigare kommer Galaxy Note 20 och Galaxy Fold 2 att tillkännages i augusti. Några datum cirkulerar: presentation den 5 augusti och tillgänglighet för köp den 20 augusti.