Samsung: ett förstärkt verklighetsheadset på gång?

Samsung presenterar en ny variant av Gear VR-headsetet som är kompatibelt med Galaxy Note 7

Förutom Galaxy Note 7 presenterade Samsung idag en ny version av sitt Gear VR virtual reality-headset.. Den här nya modellen har nu en USB-C-port för att särskilt arbeta med Galaxy Note 7. Användaren kan faktiskt också använda en mikro-USB-port, använd bara en adapter.

Gear VR Galaxy Note 7

En annan visuell förändring som märks från början är färgen, Gear VR är nu mörk medan den tidigare var ljus med en vit färgväg. Enligt Samsung gör detta val det möjligt att begränsa bländning. Dessutom har tillverkaren vidtagit åtgärder för att modifiera vissa delar av hjälmen för att säkerställa bättre komfort så att användarna inte vill ta av den efter bara några minuter.

Den nya Gear VR är 207,8 x 122,5 x 98,6 mm och väger 345 gram. Synfältet tillkännages för 101 grader, mot 96 grader för den tidigare modellen.

Detta headset har ännu inte pris eller släppdatum. Men med vetskap om att Galaxy Note 7 kommer att finnas tillgänglig i början av september i Frankrike, kan vi förvänta oss tillgänglighet för Gear VR under de kommande veckorna.