Samsung smartphone écran pliable ou tablette

Samsung: smartphones med flexibla skärmar i början av 2017

Samsung flexibel skärmsmartphone 2017

Den kommande ankomsten av en Samsung-smartphone med en flexibel skärm blir allt mer trovärdig. Tillverkaren har just lämnat in patent för produktion av flexibla skärmar.

Flexibla Samsung-smartphones kan äntligen se dagens ljus in 2017. Det koreanska företaget har registrerat ett patent i USA på en teknik för att producera flexibla skärmar. Samsung har därför tagit ett nytt steg i sin forskning.

Enligt TheKoreaHerald gör denna teknik det möjligt att linda och vrida traditionella LED-skärmar. Denna arkivering kommer endast tre månader efter uppkomsten av ett annat patent som beskriver ett system för att driva denna typ av flexibel skärm.

Samsung ökar patent på fältet. Vi har redan sett 4 begrepp av smartphones med flexibla skärmar. Företaget arbetar också med utvecklingen av flexibla batterier.

En prototyp avrullningsskärm presenterades i slutet av 2015. TheKoreaHerald rapporterar att två smartphones med en flexibel skärm ska se dagens ljus 2017. De skulle till och med presenteras i början av året på Mobile World Congress-utställningen.

Den första skulle ha ett plånbokformat. Den andra skulle äga rum. Skärmen skulle utvecklas för att gå från 5 till 8 tum.

Vi såg också nyligen ett patent som avslöjade en vikbar 2-i-1 hylla med ett integrerat tangentbord.