Gear S3 Classic Gear S3 Frontier

Samsung tillkännager Gear S3 och Gear S3 Frontier

Samsung presenterade idag sin nya anslutna klocka, Gear S3. Det finns två varianter: Gear S3 Classic och Gear S3 Frontier. Den första varianten stöder Bluetooth och Wi-Fi, medan den andra stöder Bluetooth, Wi-Fi och 4G. Du kan lyssna på strömmande musik till exempel och mer. Båda har en GPS för bättre spårning.

Gear S3 Classic Gear S3 Frontier

Gear S3 Classic och Gear S3 Frontier

Den koreanska tillverkaren har beslutat att behålla designen med en rund urtavla. 1,3-tums skärmen är Super AMOLED och är tänkt att vara på permanent. Vissa kanske tror att batteriets livslängd kommer att ta en hit, men Samsung säger att Gear S3 kan hålla i upp till fyra dagar på en enda laddning. Det kommer att bli nödvändigt att se användningen för att hålla så länge.

Designen mellan Gear S3 Classic och Gear S3 Frontier är i allmänhet ganska likartad. Båda har en 46mm urtavla med ett tumhjul. Detta system låter dig ändra bakgrunden eller välja applikationer. Dessutom är remmen 22 mm bred och det går att byta ut den. Batterinivån är 380 mAh.

Under huven erbjuder Samsung flera sensorer, samt en höjdmätare, barometer och hastighetsmätare förutom GPS. Samsung Pay finns också, det är inte längre nödvändigt att använda din smartphone. Slutligen är klockan vattentålig (IP68) och har en högtalare.

Gear S3 Classic kommer att finnas i Frankrike till 399 euro i oktober. För Gear S3 Frontier kommer det att bli senare på året.