Bilder av renoverade Galaxy Note 7s visas med ett mindre batteri

Samsung tillkännager officiellt slutgiltigt upphörande av Galaxy Note 7-försäljningen

Samsung överger spelet: i en mycket kort anteckning till BBC, tillkännager den sydkoreanska jätten officiellt att försäljningen av Galaxy Note 7 upphör permanent: “Samsung avbryter permanent produktionen av Galaxy Note7 ″. För den sydkoreanska jätten är debatten nu total, och vi måste gå långt tillbaka i tiden för att hitta spår av ett så allvarligt industriellt misslyckande i en av industrins tungviktare.

160902161818-02-samsung-galaxy-burnt-phone-note-7-exlarge-tease1

Den främsta mobilen drar därför en definitiv linje för försäljningen av dess phablet och vid den värsta tiden på året sedan semesterperioden i allmänhet bidrar till en ökad försäljning. Det räcker med att säga att bredvid vad Samsungs chefer går igenom, är‘Antennagate Apple verkar till och med vara en bagatell (även om det helt klart inte är det). Apple behövde inte stoppa produktionen och tillverkningen av sin oändliga anslutning iPhone 4, och antennproblemen åtgärdades så snart iPhone 4-modellen anlände till Verizon.

Not 7 bil i brand

Det här fordonet brinner på grund av den spontana förbränningen av not 7 placerad på en av sätena.

Not 7 dödsdom innebär naturligtvis att den omsättning som denna mobil skulle generera kommer att förloras permanent för Samsung. De Credit Suisse har just uppskattat underskottet för Samsung till 19 miljarder dollar, en kolossal summa och som inte tar hänsyn till den troliga misstro hos vissa av de potentiella kunderna, som är desto mer benägna att undvika Samsung-mobiler, eftersom tillverkaren fortfarande inte har hittat orsaken till dessa ”explosiva” batterier. “. De dåliga nyheterna hos vissa som ofta gör de goda nyheterna från andra, Apple, HTC och andra kan naturligtvis dra nytta av detta bittra misslyckande. Året hade börjat så bra för Samsung …