Galaxy Note 7 Avant

Samsung tror att Galaxy Note 7 kommer att sälja bättre än sin föregångare

Samsung presenterade sin Galaxy Note 7 den här veckan med sin 5,7-tums skärm, retinalskanner och S Pen-penna. Den här modellen ser ut som en förstorad Galaxy S7 Edge i allmänhet, men kommer försäljningen att vara där?

Galaxy Note 7 Front

Samsung tror att Galaxy Note 7 kommer att uppleva bättre försäljning än sin föregångare, nämligen Galaxy Note 5. Som en påminnelse hoppade Samsung över Galaxy Note 6 för att ha en viss harmoni med sitt Galaxy S-sortiment och därmed vara på samma antal. Galaxy S7 och Galaxy Note 7 är därför två modeller som säljs sida vid sida.

Koh Dong-jin, chef för Samsungs mobildivision, har ännu inte gett uppskattningar för Galaxy Note 7. Samsung kunde säga lite mer under veckorna, när modellen väl har kommit på marknaden. Som en påminnelse anländer den den 19 augusti i vissa länder och från början av september i Frankrike.

Priset är brant, cirka 849 euro. Men det måste sägas att smarttelefonen har en stor skärm, en senaste generationens processor, 64 GB lagringsutrymme, en näthinneskanner och mycket mer. Allt detta till ett pris.