Galaxy S7 Galaxy S7 Edge Avant

Samsung uppnår bästa kvartalet i 2 år i vinst tack vare Galaxy S7

Samsung har verkligen gjort det i några månader, och det bekräftas igen. Den koreanska tillverkaren har publicerat sitt finansiella resultat för andra kvartalet av verksamhetsåret 2016. Förutom att vara över marknadens förväntningar är de positiva, särskilt när det gäller vinst.

Galaxy S7 Galaxy S7 Edge Avant

Samsung omsatte 50,940 miljarder vann (40,9 miljarder euro), en ökning med 4,94% jämfört med samma kvartal för ett år sedan. Rörelseresultatet var 8.140 miljarder vann (6,53 miljarder euro), en ökning med 18%. Nettoresultatet uppgick för sin del till 5,8 biljoner vann (4,7 miljarder euro), en ökning med 1,74 procent. Detta är Samsungs bästa kvartal på två år när det gäller vinst.

Inte överraskande var den produktkategori som genererade mest pengar mobilavdelningen. Samsung kan tacka försäljningen av Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge som är högre än tidigare modeller. Tillverkaren utnyttjar också Apples dåliga period när iPhone-försäljningen har minskat två kvartal i rad. Som en påminnelse står Samsung och Apple för nästan all försäljning av smartphones mellan dem.

Det innevarande kvartalet borde också vara positivt för Samsung, eftersom de vet att tillverkaren kommer att lansera Galaxy Note 7 den 2 augusti. Denna modell förväntas av en viss kundkrets som gillar stora skärmar.